Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Ciğer Festivali’nin bu yıl 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirterek, festivale büyük bir heyecanla hazırlandıklarını söyledi.
Festivale yeterince zaman olduğunu kaydeden Dinar, hazırlıkları bu süreç içerisinde en iyi şekilde değerlendireceklerini kaydetti. Belediye Başkanı Recep Gürkan’la görüşerek bir komite oluşturmayı düşündüklerini dile getiren Dinar, “Bu komitede festivalde nelerin yapılacağı açıklanacaktır. Aldığımız duruma göre 13-15 Mayıs tarihleri arasında festivalimiz yapılacak ona heyecanlı bir şekilde hazırlanmaya başladık. Bu yıl daha değişik bir festival yapmayı amaçlıyoruz. Edirne Belediyesi bu işi hakikaten çok iyi yapıyor. İnşallah güzel bir festival geçer” dedi.
EDİRNE PEYNİRİNİN DE TANITILMASI GEREK
Edirne peynirinin çok tanındığını ama daha da tanıtılması gerektiğini belirten Dinar, “Hakikaten çok heyecanlanıyoruz. Şimdiye kadar olması gerekenlerin başındaydı. Dünyaca ünlü bir beyaz peynirimiz var bizim. Onun festivali yoktu. Tava ciğerin festivali oldu şimdi tekrar buradan yetkililere ve Edirne belediyesine teşekkür ediyoruz. Buradan bir peynir festivali haberi aldık. Edirne için çok büyük bir kazanç. Edirne beyaz peyniri dünyada nam salmış marka. İnşallah o festivallerle tanınırlığı daha da artar. Edirne’ye tekrar bir festival rengi tanıtacak. Onu da heyecanla bekliyoruz” şeklinde konuştu.
HIDRELLEZ - KAKAVA ŞENLİKLERİNDE TÜM OTELLER DOLU
Öte yandan Edirne’nin Hıdrellez-Kakava şenlikleri için bütün otellerde yerlerin tükendiğinden bahseden Dinar, “Edirne tanıtımcısı olduğum için kendimizi artık öyle atfettiriyoruz. Biz tanıtımcıyız gurur duyuyoruz. Kakava’da Çorlu’ya kadar bütün otel rezervasyonları dolu. Edirne’deki oteller bitti. Uzunköprü ve Çorlu’daki bütün oteller dolu. Bu yüksek oranda Edirne’nin tanınırlığına katkı sağlıyor. Edirne’nin ekonomisine yüksek oranda bir katkı sağlıyor. Bizler çok memnunuz. Bizler onu bir bayram gibi bekliyoruz. Şimdiden bütün rezervasyonlar tamamlandı zaten. Hıdrellez - Kakava için yer yok. Edirne için çok büyük bir kazanç. Onlara da buradan teşekkür ediyor başarılar diliyoruz. Arkadaşlarımız mükemmel bir çalışma yapacaklardır. Edirne Belediyesi’ne burada çok teşekkür ediyorum. Bu festivali onlar yapıyor ve destekliyorlar. Bizler de bu işin oyuncularıyız. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.