Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje, ’’Çocuklar Sporda Veliler Pilateste’’ programıyla anne ve çocukların aynı anda spor yapmasına olanak sağladı.
Judo branşında spor yapan sporcular antrenmanda iken İl Müdürlüğü pilates salonunda devam eden programda anneler, grup halinde step, aerobik ve pilates yapıyor, eğitimler sayesinde hem zinde kalıyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor.
Proje kapsamında spor yapan erişkinler günlük hayatın stresini attıkları için kalp ve tansiyon hastalıklarına yakalanma riskinin azaldığı sıkıntı ve öfkelerini sporla attıkları için gelecek nesillere örnek anne ve babalar oluyorlar. Sporun fiziksel olarak yaşam kalitesini ve yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra, ruh sağlığı açısından yaş gruplarını farklı boyutta etkiliyor.
Spor her yaşta insanların hayatını kolaylaştıran, yaşamın niteliğini arttıran bir uğraş olmasından dolayı spora başlama yaşı olmadığı gibi bitiş yaşı da olmuyor. Çocuklar ise sporla hayatlarında takım ruhuna sahip oldukları için heyecanlarını spora aktararak olaylara yaklaşımlarında daha serinkanlı olup kendilerinin güven duygusu ve ifade yetenekleri artıyor.