Doğal Yaşamı Koruma (DAYKO) Vakfı Kırklareli Temsilcisi Göksal Çidem, Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) 2015 Doğal Yaşam Savaşçısı Ödülü’ne layık görüldü.
EDOSK Derneği tarafından ’2015 yılı Doğal Yaşam Savaşçısı’ Sivil Toplum Örgütleri çalışanı kategorisinde ödüle layık görülen Göksal Çidem ödülünü aldı. EDOSK dayanışma kahvaltısında ödülü, EDOSK Kurucu Başkanı Bülent Bacıoğlu, EDOSK Başkanı Ergun Gözet ve kulüpte geçmiş dönem başkanlık yapan Gökhan Karakoç takdim etti.
"ÇİDEM, HEPİMİZİN ÇOCUĞU İÇİN MÜCADELE EDİYOR"
Ödül töreninde konuşma yapan Bacıoğlu, "Trakya ve ülkemizde doğa tahribatına yol açacak, doğanın ve biyolojik çeşitliliğimizin korunmasına, doğal mirasımızı çocuklarımıza aktarma adına çalışmaları ile bu ödülü gerçekten hak etmiş bir arkadaşımızdır. Trakya’nın ve gücü yettiğince ülkenin birçok yerinde hukuksal itirazlar, dilekçeler, bilgilendirme toplantıları gibi özverili çabaları mevcuttur. Istrancalar’ın her yerinde, her köyünde doğaya yönelik sorunlarda ön planda koşturan bir kişidir. 2009 yılında Ergene kirliliğine dikkat çekmek amaçlı yapılan etkinliklerde tanıştığımız ve samimi bir şekilde çalıştığımız bu fedakar arkadaşıma bu ödülü büyük bir gururla veriyoruz" dedi.
"SAVAŞMIYORUZ, SAVUNMADAYIZ"
Ödülü alan ve bu ödüle layık görüldüğü için EDOSK camiasındaki arkadaşlarına teşekkür eden Doğal Yaşamı Koruma (DAYKO) Vakfı Kırklareli Temsilcisi ve Kırklareli Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Çidem, "Biz gelecek nesillerle kirlenmemiş ve tahrip olmamış doğa bırakmaya, insandan başka diğer canlıların da yaşam hakkı için çaba göstermeye çalışıyoruz. Hukuksal ve sosyal bir gayretimiz var. Maalesef özellikle Istranca Ormanları ve ülkemizin her yerinde her gün onlarcasına izin verilen taş ocakları, nükleer girişimleri, termik santraller, doğaya bırakılan kimyasallar ve uygunsuz yerlere ruhsat verilen maden, RES gibi faaliyetler biyolojik rezervimizin çok değerli olduğu yerlerde geleceğimizi tehdit etmektedir. Bizler savaşamıyoruz, sadece savunmadayız, kendimizi ve tüm canlıların yaşam hakkını kendi gücümüz çerçevesinde savunmaya çalışıyoruz. Doğanın korunmasına yönelik çalışmalarda bizlerle beraber olan ve bu ödül ile onurlandıran EDOSK camiasına teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.
Öte yandan, 2015 yılında Ulusal Basın kategorisinde CNN Türk ekranlarında ’Yeşil Doğa’ isimli programı sunan doğa habercisi Güven İslamoğlu ödüle layık görülmüştü.