Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED) Başkanı Dilek Kaynak, Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Gültekin ve derneğin işaret dili öğretmeni Özgen İlgün Balkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün’e hoş geldin ziyaretinde bulundu.
Ziyaretlerinde 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün’e Edirne’de yaşayan “Engelli bireyler adına talepler”i içeren brifing dosyası sunan heyet, EBED derneği olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
Dernek üyesi Gültekin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ile yaptığı konuşmasında, “Yurt dışı partner derneklerle iş birliği yaparak AB fonlarından faydalanarak rehabilitasyon merkezi ve engelli bakım evi yaptırmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Hatta önümüzdeki günlerde yurt dışına gidip anlaşma imzalayacağız” dedi.
54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ise, Tugay bünyesindeki askeri personelin engelli bireyler konusunda bilinçlendirilmesinin isabetli olacağını belirterek, "Bir insan hayatta ne ile karşılaşacağını, yaşam koşullarının nasıl değişeceğini tahmin etmesi çok zor. Komutamızda ki askerlerimiz bir süre sonra askerliklerini bitirip normal hayatlarına dönüyor. Önemli olan askerlerimizin sivil hayatlarında engelli bireylerin de olduğu bilinciyle kışladan ayrılmalarını sağlayabilmektir. EBED için topladığımız pet şişe, kapak ve plastik atıklardan elde ettiğiniz gelirle, aldığınız medikal cihazları ihtiyaç sahiplerine askerlerimiz verirlerse, çöp gözü ile baktıkları atıkların hangi amaçla kullanıldığını daha iyi algılayacaklardır. Böylece engelli bireylere yardımcı olmanın mutluluğunu bizzat yaşayacaklardır" şeklinde konuştu.