Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dönemin eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi hakkında, “Hamdi konuşur, Recep yapar” dedi.
İstasyon konutlarının bulunduğu bölgede aşırı yağışlarda su baskını gözlenen ve göle dönen alanda belediyenin yaptığı alt yapı çalışmalarını anlatan Başkan Gürkan, belediye başkan aday adaylığını açıklayan Hamdi Sedefçi hakkında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Sedefçi’nin Başkan Gürkan hakkında kentte alt yapı hakkında herhangi bir çalışmasının olmadığı açıklamalarına yanıt veren Başkan Gürkan, “O 20 senedir altyapı adına bir şey yapamadı. Ben 1 senede yapamadıysam normal” dedi.
Sedefçi’nin belediye başkan aday adaylığını açıklamasıyla ilgili konuşan Başkan Gürkan, “Hayırlısı olsun burası demokratik bir ülke, herkesin böyle bir hakkı var” dedi.
Sedefçi’nin kahvelerde yaptığı aday adaylığı çalışmalarının engellendiği açıklamalarına ise Başkan Gürkan, “Beni kimse engelleyemiyor. Nasıl engelleyecekmiş. Bu ülkede birinin kahveye gitmesi, çarşıya çıkması nasıl engellenir. Silah mı dayanmış. Bunlar doğru olmayan, yakışmayan şeyler. Zannediyorum aynaya bakarak konuşuyor. Zamanında kendisinin yaptıklarını, aklına geldi kendisi yapıyor. Kendisi bu kente 20 yıl belediye başkanlığı yaptı, saygı duyuyorum. Halkın oylarıyla seçildi. Saygı duyuyorum. Bizim partimizi bir koltuk uğruna satıp gitmişse de, bırakıp gitmişse de. 20 yıl beyefendi bu sorunları çözseydi biz bunlarla uğraşmak zorunda kalmayacaktık. Bu manşet olsun. Hamdi konuşur, Recep yapar” diye konuştu.