Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yapımı devam eden ‘Yürüyüş ve Gezinti Parkuru’nu inceledi. Zemini kanserojen madde içermeyen kauçuk malzeme ile kaplanmaya başlanan parkur için Gürkan, Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer ile de görüş alışverişinde bulundu.
Uzun yıllardır Edirnelilerin yürüyüş alanı olarak kullandığı Fatih Mahallesi’nden Kocasinan Mahallesi’ne kadar uzanan su kanalı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatlarıyla yeni bir görünüme kavuşuyor. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kauçuk malzemeyle kaplanan parkur, bin 240 metre uzunluğunda 5 metre 30 santim genişliğinde olacak.
Yürüyüş ve Gezinti Parkuru’nu Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer ile inceleyen Gürkan, "Yürüyüş ve Gezinti Parkuru’nun zemini tamamen geri dönüşüm malzemelerinden elde edilecek. Kanserojen madde içermeyen kauçuk malzemeden yapılacak olan parkur, vatandaşların yorulmadan daha rahat bir şekilde yürüyüş yapmasını sağlayacak. Yürüyüş ve Gezinti Parkuru’nda spor aletleri, kamelyalar ve oturma bankları da yer alacak" dedi.