Edirne Belediyesi’nde çalışanlara yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu" toplantısı yapıldı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla belediye bünyesinde kurulan "İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu" gerçekleştirdiği toplantıyla belediye çalışanlarının güvenliğini nedeniyle bir takım tedbirler getirdi.
Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı İşveren Vekili Çiğdem Gegeoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Başkan Yardımcısı İşyeri Hekimi Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü İlknur Aktaş, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Makine Mühendisi Ünal Kant, C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Endüstri Mühendisi Özgür Cengiz, Sivil Savunma Uzmanı Selim Bilginkaya, Tüm Yerel-Sen Çalışan Temsilcisi Bülent Uluca, Disk Genel-İş Temsilcisi Özcan Aydın katıldı.
Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin gözden geçirildiği toplantıda ayrıca kurul üyelerine İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı ile ilgili eğitim de verildi.
Kurul ayrıca Edirne Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği’nin, İş Güvenliği kuralları ile ilgili kısımlarının kitapçık olarak basılarak imza karşılığı alt işveren çalışanlarına, işçi, memur ve sözleşmeli çalışanlara dağıtılmasına, risk değerlendirme çalışması yapılmasına, belediye çalışanlarına, trafikte ve çalışma esnasında fark edilebilmeleri için fosforlu/reflektörlü belediye logolu, çalıştığı müdürlüğün adının yazıldığı yelek verilmesine, güvenlik görevlilerine yangın eğitimi verilmesi kararı aldı.