Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların aldığı ürünlerin doğru tartılıp tartılmadığını kontrol etmek için Cumartesi Pazarı’nda hassas terazi kontrol noktası oluşturdu.
5957 sayılı sebze ve meyveler ile yeterli arz ve talep derinliği bulunan diğer malların düzenlenmesi hakkında Kanuna istinaden çıkartılan pazar yerleri hakkında yönetmelik gereği pazar yeri iç kısmında tartı kontrol noktası kuran Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların aldığı ürünlerin doğru tartılıp tartılmadığını tespit edecek. Vatandaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatandaşların her türlü öneri ve şikayetlerini Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bildirebileceklerini söyledi.
Edirne Belediyesi’nin başlattığı hassas terazi kontrol noktası uygulamasının çok yerinde bir çalışma olduğunu dile getiren vatandaşlar, aldıkları ürünlerin gramajlarından şüphe ettiklerinde tartarak içlerindeki endişenin giderileceğini ve bu uygulama sayesinde vatandaşın hakkının korunacağını ifade etti.