Edirne Ticaret Borsası (ETB) ile Karacabey Ticaret Borsası arasında kardeş borsa protokolü imzalandı.
Protokol, ETB adına Meclis Başkanı Fedai Canım ve Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Karacabey Ticaret Borsası adına Meclis Başkanı Halit Elbir ve Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan tarafından imza altına alındı.
ETB Yönetim Kurulu Özay Öztürk, karşılıklı işbirliğini güçlendirerek ortak proje ve faaliyetlerde bulunmayı amaçlayan protokolün hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
Edirne Ticaret Borsası ile kardeş borsa olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, ticaret borsaları arasında atılacak ortak adımların bölgesel ve ulusal kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Kardeş borsa protokolüyle, iki borsa arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, karşılıklı hizmet standartlarının artırılması, üyelerin işlerinin geliştirilmesi, illerin istihdam ve yatırım olanaklarını genişletilmesi, ortak toplantılar, faaliyetler ve projeler gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Protokol kapsamında, gerçekleştirilecek faaliyetlerle her iki Borsa; ekonomik ilişkilerin gelişmesine hizmet etme, üyelerini ve bölge girişimcilerini bir araya getirme, yeni teknoloji ve metotlar ile yenilikçilik adına bilgi değişimi ile karşılıklı kazanıma dayalı işbirliği içerisinde olacaklar.
Ayrıca kendi görev alanlarıyla ilgili olarak ekonomik işbirliğini geliştirme, ikili ticareti artırma ve yatırımları teşvik etme amaçlarıyla, sahip oldukları bilgi birikimi ve tecrübeleri birbirleriyle paylaşacaklar.