Keşan Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında Diyabet Okulu eğitimlerine başladı.
Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi aracılığıyla yapılan açıklamada, “Diyabet polikliniğine yönlendirilen erişkin ve çocuk diyabetli bireylere, diyabet ve insülin tedavisi hakkında bilgilendirmek, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığı kazandırmak, diyabetin kısa ve uzun dönem komplikasyonlarını önlemeye yönelik eğitimler verilir. Gruplar yirmi kişiden oluşur. Eğitimleri Dahiliye Uzmanı, Diyabet Hemşiresi, Diyetisyen, fizyoterapist tarafından verilir. Ayrıca katılımcılara sertifika verilmektedir” denildi.
Açıklamada ayrıca, diyabet polikliniğine başvuran hastaların, planlanan dosya takip sistemi ile hastaların tedavi ile son durum değişiklikleri ve komplikasyonların gelişip gelişmediği yakından takip edildiği ve sonuçların uzmanlar tarafından analiz edilerek hastanın tedavisinin düzenlendiği bildirildi.
Keşan Devlet Hastanesi Diyabet Okulunun diyabet eğitim hemşiresi Sevda Orhan’ın yaptığı açıklamada, “Biz Diyabet Okulunda diyabet tanısı koyduğumuz, Diyabet Polikliniği’nde takip ettiğimiz hastalara bu hastalıkla yaşamayı öğretiyoruz ve sonunda da sertifika veriyoruz. Böylece hastalarımızı bilinçlendirerek diyabetin komplikasyonlarının gelişmesini azaltıyoruz” dedi.