EDİRNE (İHA) – Edirne’de “2017’ye girerken Türkiye Ekonomisi” adlı konferans gerçekleştirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Hakan İnci’nin konuşmacı olarak yer aldığı ve EGAD organizesiyle bir otelde gerçekleştirilen konferansa, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Trakya’da faaliyet gösteren sanayici ve işadamları katıldı.
Türkiye ekonomisi sayılarla anlatıldığı konferansta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaşanmakta olan krizin ekonomik değil siyasi bir kriz olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2017 yılına dair ekonomik tahmini hakkında karamsar olduğunu açıklayan Budak, bir ülkeye sermayenin ancak o ülkenin hukuk ve demokrasisine bağlı olmasıyla mümkün olacağını belirtti. Özel sektörün borcunun tarihin en yüksek seviyesinde olduğunu ifade eden Budak, “IMF borcunu sıfırladılar doğru ama bu yük özel sektörün üzerine bindi” dedi.
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise, “Türkiye 2017 yılına girerken ekonomi iyi gitmiyor, bunun yanında 7 milyon da işsiz var. Türkiye ekonomisi ve ülkenin rahatlaması için OHAL’in kalkması gerekiyor” diye konuştu.
“2017’ye girerken Türkiye Ekonomisi” adlı konferansı soru cevap kısmının ardından sona erdi.
(TY-MEF-Y)