Edirne Belediyesi Meclis Kararı’yla kesintisiz ulaşım sistemine geçti. Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS), aynı zamanda vatandaşların ulaşımdan daha rahat yararlanabilmesi için 15 Ağustos 2016 Pazartesi Günü’nden itibaren 1-A hattını genişletti.
Edirne Halkı’nın talepleri doğrultusunda Belediye Meclis kararıyla toplu taşımada 24 saat sistemine geçen ETUS, deneme seferlerinde 1 haftayı geride bıraktı. Saat 24.00’ten sabah saat 07.00’ye kadar 1, 2A, 3A, 4, 5B, 5C, 6A ve 7B ETUS hatlarında her saat başı araçlar ring şeklinde seferler yapılıyor. Ring seferleri ise çarşı istikametinden başlayarak otogar ve yeni yerleşim istikametine 24 saat devam ediyor.
1- A hattı Sarayiçi Yerleşkesi’nden Göksu Evleri’ne
Öte yandan 15 Ağustos 2016 Pazartesi Günü’nden itibaren 1- A hattı Sarayiçi Yerleşkesi- Serakent Hattı’nda çalışan araçlar saate bir Kırklareli Kavşağını takip ederek Göksu Evleri’nin bulunduğu yerdeki dönel kavşağa kadar gidecek, buradan dönüş yaparak Kırklareli Kavşağı’na gelecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri 1-A hattından Göksu Evleri ve Gökyapı Siteleri’nde oturan vatandaşların yararlanabileceğini ve şehir merkezine ulaşabileceklerini söyledi.