Edirne’de “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” kapsamındaki bilgi yarışması, resim yarışması, slogan yarışması ve kısa öykü yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.
10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yolu ile arttırmayı amaçlayan ve Edirne’de ikincisi düzenlenen “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” kapsamındaki bilgi yarışması, resim yarışması, slogan yarışması ve kısa öykü yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Millî Eğitim Müdürlüğü Tunca Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’ın yanı sıra Maarif Müfettişleri Başkanı Ömer Naci Diktaş da katıldı. İl Millî Eğitim Müdürü Özcan yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti 2. Dünya Savaşı’nın yol açtığı yıkımın yaralarını sarmak, dünyada ve Avrupa’da barış ve istikrarı gerçekleştirmek için kurulan Birleşmiş Milletler, NATO ve OECD gibi örgütlenmelerin daima etkin bir üyesi olmuş, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda uluslararası gelişmeleri yakından takip etmiştir. İnsanlık tarihinin en büyük barış projesi olarak nitelendirilen ve 1958’de Avrupa Ekonomik Topluluğu olarak kurulan topluluğa kısa bir süre sonra Türkiye’de dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes zamanında başvurmuş ve Türkiye’nin 57 yıllık AB macerası başlamıştır” dedi.
Dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlere ödüllerinin verildiği törende birinci olan öğrencilere ödülleri İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan tarafından verildi. Törende birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere bisiklet, üçüncü olan öğrencilere ise satranç takımı ve mangala oyunu hediye edildi.
Türkiye ile Avrupa Birliği’nin mali işbirliği kapsamında 2011 yılı IPA-I programından finanse edilen ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi, 26 Aralık 2014 tarihinde AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bünyesinde uygulanmaya başladı.