Edirne’de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete girdi.

Edirne Eski Devlet Hastanesi içine kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi, Obezite ve Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı, Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Hizmet Danışmanlığı, Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve Gebe Bilgilendirme konularında ücretsiz sağlık hizmeti verecek.

Merkez hakkında bilgi veren Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, "Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı sağlıklı yaşam merkezinde ve tüm ilçelerimizde mevcut Toplum Sağlığı Merkezlerimizde diyetisyenlerimiz tarafından ücretsiz olarak hizmet vermektedir" dedi.

Sezaryen doğumların azaltılması ve anne sütünün önemi için Gebe Bilgilendirme Sınıfı bölümünün önemli olduğunu belirten Kişioğlu, "Sağlıklı Yaşam Merkezimizde gebe bilgilendirme sınıfında, başvuru yapan tüm gebelerimize doğum öncesi, doğum ve doğum sonra dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları ve bilinçli doğum yapmaları amacıyla eğitimler veriliyor" diye konuştu.

Kişioğlu, Edirne ve Keşan’da ikinci Sağlıklı Yaşam Merkezi açacaklarını söyleyerek tüm halkı ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz bir şekilde sağlık hizmeti almak üzere Sağlıklı Yaşam Merkezine başvurmaya davet etti.