Edirne Belediyesi, Hürriyet Gazetesi, Taş Yapı ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla Edirne’nin ekonomisi mercek altına alınacak. Edirne ekonomisinin her geçen gün giderek büyüdüğünü ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Doğru yatırım ve bölgedeki ekonomik koşullar Edirne Ekonomi Zirvesi ile masaya yatırılacak” dedi.

Edirne Kenti’nde yatırımı bulunan şehir yatırımcılarının hem kendilerini hem de yatırım yaptıkları şehri tanımaları ve neden bu şehre yatırım yapılması gerektiği, bölgedeki ekonomik koşullar ve geliştirilmesi gereken noktalar gibi konuların masaya yatırılacağı ‘Edirne Ekonomi Zirvesi’ 10 Mart Cuma Günü saat 09.00’da ETSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Panelin moderatörlüğünü Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir yapacak. Panelde, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent, ekonomi yazarlarından Uğur Gürses, Fortune Türkiye Yayın Direktörü Cüneyt Toros, özel bir bankanın Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik ve Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan konuşmacı olarak yer alacak.

Düzenlenecek olan panelle Edirne Şehri’nin ekonomik koşullarını inceleyeceklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “’Edirne Ekonomi Zirvesi ile Edirne’de yatırımı bulunan veya yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların neden bu kente yatırım yapmaları konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Edirne’nin güçlü noktalarının olduğu kadar geliştirilmesi gereken noktaları da var. Edirne ekonomisi günden güne büyümeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda Edirne’ye çok sayıda turistin gelmesi de ekonomimize olumlu yansıyor. Ancak bu büyüme bilinçli ve düzenli bir şekilde olursa, kentimiz bundan daha olumlu bir şekilde etkilenir” dedi.