25 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında minik öğrenciler Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İtfaiye araçlarını dikkatle inceleyen öğrenciler, hayalini kurdukları itfaiyecilik mesleğini de yakından tanıma imkanı buldu.
Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 25 Eylül-01 Ekim İtfaiye Haftası nedeniyle kapılarını minik öğrencilere açtı. Hafta boyunca okul öncesi kreş ve anaokulu öğrencileri Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Özel İlkadım Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri, Edirne’nin gerçek kahramanlarıyla tanışarak itfaiyecilik ve itfaiyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli minik öğrencilere yangın ve kurtarma gibi alanlarda ilk müdahaleyi nasıl yaptıklarını anlattı. Merak ettikleri tüm soruları, itfaiye personeline soran öğrenciler, itfaiye şoförü olabilmek için de birbiriyle yarıştı.
Ayrıca Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, talepleri üzerine 1 itfaiye aracı ile Badem Kreş ve Akademi’ye giderek, burada minik öğrenciler ile buluştu.
İtfaiye konvoyu
İtfaiye Haftası kapsamında Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, bünyesinde bulunan 7 araçla konvoy oluşturarak, şehir turu attı. İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, İtfaiye Haftası’na oluşturdukları konvoyla dikkat çekmek istediklerini söyledi.