Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, 13 yıl aradan sonra kentin simgesi haline gelen Av ve Balık Festivalinin tekrar yapılacağını söyledi. Festivalin yapılacağı Enez meydanında, çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Bostancı yaptığı açıklamada, meydanla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Tarihi Enez Kalesinin yolunu tamamı olarak bu meydanı yapıyoruz. Meydana balık havuzunun devamı olarak 10 metrelik bir balık figürü yapmayı düşünüyoruz. Yanına da 5 metrelik balık figürü yapmayı düşünüyoruz. Bir de deniz yıldızı yapmayı düşünüyoruz. Enez’e gelen meydanda bu şehrin özelliğini görmüş olacak. Av ve balık festivalini burada yapmayı düşünüyoruz. Bu yıl 7-8-9 Temmuz’da Av ve Balık Festivalini yapacağız. Eğer yapamazsak 15 Temmuz’da yapılacak. 13 yıldır av ve balık festivali yapılmıyordu. Kaldığımız yerden festivali yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Enez Kalesine giden yolun sağ ve soluna kentin tarihi simgelerin heykellerin yapılacağını vurgulayan Bostancı, “60 dönümlük bir arazinin içinde antik tiyatro, meydan ve Kadir Topbaş parkı olacak. Kadir Topbaş söz verdi. Dolgusunu biz yapacağız, çevre düzenlemesini onlar yapacak. Projenin kenarında bin 100 metresi bitmiş bisiklet ve yürüyüş yolu var. 2 bin metre daha yaparak 3 bin 100 metrelik bir yürüyüş ve bisiklet yolu yapmış olacağız. Bunlar Trakya Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla olacak, belediye yüzde 30’u karşılayacak” diye konuştu.