Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir süre önce mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne geçen eski Vali Konağı’nın kadın merkezi olarak hizmete açılacağını söyledi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, , Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ve basın mensuplarıyla birlikte mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne geçen Eski Vali Konağı’nı gezdi. Eski Vali Konağı’nın uzun yıllar Vali Konağı olarak hizmet verdiğini ifade eden Gürkan, “Vali Konağı daha sonra İl Özel İdaresi’ne devredildi. Rahmetli Edirne Valisi Fahri Yücel zamanında benimde içinde bulunduğum bir ekip tarafından restore edilen konak; bir dönem Edine Valiliği Konuk Evi olarak kullanıldı ve geçtiğimiz yıl Edirne Valiliği ile yaptığımız takas sonucunda Edirne Belediyesi’nin mülkiyetine geçti” ifadelerine yer verdi.
Önceki dönem Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in eski Vali Konağı’nı satma kararı aldığına değinen Gürkan, “Konak satılsaydı bir şahıs alacaktı ve şahsi bir mülkiyet haline gelecekti. Vali Şahin bizi kırmadı ve konağın mülkiyetini Edirne Belediyesi’ne yani Edirne Halkı’na verdi” diye konuştu.
Eski Vali Konağı’nın Edirne’nin en güzel sivil mimarlık örneklerinden biri olduğunu ifade eden Gürkan, “Süslemeleriyle, kalem işlemeleriyle, mahzeniyle, hamamıyla, bahçesiyle konak Edirne’nin en güzel mimarilerinden biri olan Eski Vali Konağı Mayıs Ayında Kadın Merkezi olarak faaliyete geçecek ve kadınlarımızın hizmetine sunacağız. Yine aynı şekilde bir süre önce mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne geçen Hafızağa Konağı’nı Edirne Kent Müzesi yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kent Müzesi’nin restorasyonu ve projesi bitti. Kent Belleği Müzesi’ni Edirne’nin kurtuluşu olan 25 Kasım’da Edirne’nin hizmetine açıyoruz” dedi.