Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) 26-27 Ekim 2016 tarihleri arasında Almanya Stutgart kentinde düzenlenecek ve Trakya Ticaret ve Sanayi Odaları ve üyelerinin katılacağı Global Connect 2016 fuarına üyelerine katılım için çağrıda bulundu.
Oda üyesi sektör temsilcilerine 3 günlük bir program düzenlendiğini kaydeden ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, “İş gezisinde Globa Connect Fuar ziyareti, ikili görüşmeler ve meslek kuruluşu ziyaretleri yapılacak. Fuarda, ihracat, pazara giriş ve uluslararası işbirliği oluşturma, küresel ticaret, ticareti kolaylaştırma, Almanya ve diğer ülkelerin pazar bilgileri gibi konular hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Global Connect bir iletişim ve ticaret fuarı olup ziyaretçilerini, Ticaret ve Sanayi Odaları ve firmalarla bir araya getirerek 40’tan fazla katılımcı ülkenin pazar girişi hakkında bilgiler ve potansiyel ülkelerde ihracat yapma olanakları sunulacaktır“ dedi.
ETSO’dan yapılan açıklamada, Trakya Ticaret ve Sanayi Odaları’nın organizasyonu ile 25 Ekim Salı günü İstanbul Atatürk havalimanından hareket edecek olan kafile, 26-27 Ekim tarihleri arasında ise fuarı gezme imkanı bulacağı kaydedildi. Yurt Dışı İş Gezisi yüzde 60 KOSGEB destekli olduğu, katılımcı sayısı sınırlı olduğu belirtilirken, müracaatlar başvuru tarihi ve faaliyet konusuna göre değerlendirileceği ifade edildi. Organizasyona katılmak isteyen üyelerin 26 Ağustos 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar başvurmaları gerektiği açıklandı.