Hukukçular Derneği Edirne İl Temsilcisi Avukat Çağrı Muştu, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin en önemli olaylarından birini yaşadığını, ordu içine sızan Fethullahçı Terör Örgütü (FETO) mensubu teröristlerin önceki gece bir darbe teşebbüsüne kalkışmış ve bu kalkışma, aziz milletin canı pahasına yaptığı savunma ile püskürtüldüğünü belirtti.
Avukat Muştu, ‘kalkışma esnasında akla ziyan şekilde, teröristler elinde silah olmayan masum halkın üzerine ateş açmış ve onlarca masum sivil halk şehit edilmiştir’ diyerek, sözlerine şöyle sürdürdü:
“Halka korku salmak amacıyla jet uçakları halkın üzerinden alçak uçuşlarla geçmek suretiyle ses patlamaları oluşturmuşlardır. Özel Harekat Dairesine yapılan baskında 40’ı aşkın polisimizi şehit etmişlerdir. Yine halka ateş emrine uymayan erler üstleri tarafından öldürülmüştür. Hülasa tarihimizin en alçakça ve kalleşçe darbe girişimini yaşamış bulunmaktayız. Ancak evde yapılan hesaplar çarşıya uymamış ve aziz milletimiz can siperane bir şekilde tanklara ve mermilere göğsünü siper etmiştir. Türkiye’nin dört bir yanında, 81 il ve ilçelerinde, hep birlikte tek bilek tek yürek olmuş ve dosta güven düşmana korku salmıştır.”
“Bu destansı bir direniştir”
Hukukçular Derneği Edirne İl Temsilcisi Avukat Muştu, bu savunmanın bir inkılab-ı şahane olduğunu dile getirerek, “Bir milletin uyanışının tescilidir. Zor zamanlarda bu halkın neler yapabileceği tüm dünyaya gösterilmiştir. Bu ülkede bir daha darbe yaşanmamalıdır. Darbe yok oluştur. Bir sözümüz de darbe esnasında bunun suç olduğunu bile bile darbeye destek verenlere. Millet sizi de bir kenara not etmiştir. Ama bilmelisiniz ki demokrasi herkes için olmazsa olmazdır. Milletin huzuruna, devletin bekasına kastedenlerin size verebileceği hiçbir şey olmayacaktır. Darbecilerle beraber sadece hüsran olacaktır azığınız. Hem demokrasi hem de ekonomik anlamdaki kazanımlarımızın boşa gitmemesi tüm milletin faydasınadır. Hukukçular olarak hukukun ve demokrasinin bekçisi olmaya devam edeceğiz. Darbe ve darbe anlayışı bir daha oradan çıkmamak üzere tarihteki çöplükte yerini alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletin ve millet iradesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Son söz olarak, bu şanlı direnişi gösteren ve destan yazan aziz milletimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor ve şehit düşen kardeşlerimizin bayrağını yere düşürmeyeceğimizi ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.