Edirne’de 1. Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Parkı’nın kaçak ve ruhsatsız bir şekilde parka eklendiği iddia edilen bölümlerin yıkımına mahalle halkı ve öğrenciler tepki gösterdi.
Mahalle halkı parkın yeşil alan olduğu dönemlerde, buranın içki içenlerden ve sağa sola kirlettikleri yönünde açıklamaları oldu. Son dönemde yapılan çocuk parkı ve kapalı alanların ardından bunun ortadan kalktığına dikkat çeken mahalle halkı, yıkımın karşısında olduklarını dile getirdi. Bunun gibi bir sürü yeşil alan olduğu halde kapalı alanların olduğu parkları hatırlatan Mahalle Halkı ve öğrenciler, isminin Zübeyde Hanım’dan alan parkın bu şekilde yıkılmaması gerektiği vurgulandı.
Öte yandan park yetkilileri yıkımın durdurmasına yönelik dava süreci olduğunu belirterek, yasal sürecin sonuçlanması için zaman istedi. Daha önce yıkıma karşı mahkeme kararı ile yürütmeyi durdurma alındığı iddia edildi. Belediye yetkilileri encümen kararı ile yıkılması gerektiği kararı çıktığı belirtildi.
Başkan Recep Gürkan, konuyla ilgili olarak yasaları uyguladıklarını belirterek, hafta sonu yıkım yapmadıklarını Pazartesi günü yıkım için gidildiğinde park işletmecilerinin mahkemeye başvurduğundan kararı beklediklerini kaydetti. Büfe ve gölgeliklerin dışında dışındaki alanların yıkılacağı belirtildi.