Türkiye’de İlk Yardım Merkezine sahip 3 belediyeden biri olan Edirne Belediyesi, ‘Doğru İlk Yardım Hayat Kurtarır’ sloganıyla yeni ilk yardımcılar yetiştirmeye devam ediyor. Edirne Belediyesi İlk Yardım Merkezinde 16 saatlik bir eğitim alan 22 kişiye, İlkyardımcı Sertifikalarını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan verdi.

Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Recep Dağdeviren ve Edirne Belediyesi İlk Yardım Eğitmeni Ayten Sünnetçiler katıldı.

Edirne Belediyesi Sağlık Birimi olarak, belediye personeline, vatandaşlara ve çeşitli kurumlara ilk yardım eğitimleri verdiklerini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Edirne Belediyesi, ilk yardım eğitimi veren Türkiye’deki tüm belediyeler arasındaki 3’üncü belediye. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı eğitim veriyoruz. Eğitimlerimizi yeni itfaiye binasında bulunan eğitim salonunda gerçekleştiriyoruz.

Eğitimlerimizi, sivil toplum kuruluşlarına, halka ve belediye personeline ücretsiz veriyoruz. Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın desteği bizim için çok önemli. Aldığımız destekle son iki yıldır halk sağlığı alanında çok iyi çalışmalar gerçekleştirdik" dedi.

7-8 Aralık 2016 ve 15-16 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen eğitimlere katılarak, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan verdi. Gürkan, eğitime katılan tüm kursiyerlere teşekkür ederek, ilk yardımın ne kadar önemli olduğuna değindi.