Ülke genelinde 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sonrasında tank ve zırhlı araçların geçişini durdurmak amacıyla bekletilen kamyonlar, Edirne Valisi Günay Özdemir’in talimatıyla kaldırıldı.
Askeri araçların geçişini engellemek için, 32 gündür, yol kenarlarında DSİ’ye ve İl Özel İdaresi’ne ait hazır bekletilen kamyonlar kaldırılarak önceki görevlerine gönderildi. Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde birliklerden personel zırhlı taşıyıcı ve tankların şehir merkezine girmesine engel olan DSİ ve İl Özel İdare kamyonları görevini tamamladı. Türkiye’nin çeşitli illerinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan askeri darbe girişimi nedeniyle, Edirne’de DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’ne ait damperli kamyonlar ve İl Özel İdarenin iş makineleri Meriç ve Tunca Köprüleri’ne çekildi ve askeri araçların geçişine izin vermedi. Darbeci askerlerin şehir merkezine geçiş vermeyen kamyonlar yaşanan darbe girişiminin üzerinden 32 gün geçmesinin ardından Lozan Caddesinde, Meriç Köprüsünün girişinde ve Süloğlu ilçesi girişinde çekilen iş makineleri ve kamyonlar trafik akışını muhtelif yerlerde tek şeride düşürüyor ve polis noktasından kontrollü geçişi sağlıyordu.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, FETÖ’nün darbe girişimine karşı teşebbüsleri boşa çıkardı. 15 Temmuz akşamından itibaren Edirne’nin birçok yerinde polis noktaları kurulmuş askeri birliklerin yol güzergâhında bulunan yerlerde 24 saat polis ekibi görevlendirilmişti. Edirne Valisi Günay Özdemir’in talimatıyla bekletilen iş makineleri kaldırıldı. Belli noktalarda 7 gün 24 saat esasına göre nöbet tutan emniyet güçlerinin de nöbetleri sona erdi.