Edirne Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, EFOD ve Trakya Üniversitesi ile birlikte ölümünün 429’uncu yılında Mimar Koca Sinan’ı Anma Etkinliği çerçevesinde düzenlenen “Suyun İzinde Mimar Sinan” temalı fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Mimar Sinan eserlerinin, özellikle de suyolu yapılarının yeni bir açıdan, yeni bir bakışla yorumlanması, değerlendirilmesi ve topluma sunulması amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasının ödül töreni Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Selçuk Çakır’ın da katıldığı törende resim sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.

Mimarlar Odası Edirne temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Parlakçı, Suyun İzinde Mimar Sinan” temalı fotoğraf yarışmasına 26 fotoğrafçının 99 eserle katıldığını ve 20 sergileme 3 mansiyon, 3 derece ödülünün tespit edildiğini söyledi.

Yarışmada birincilik ödülünü Levent Bayraktar, ikincilik, üçüncülük ve 3. Mansiyon ödülünü Murat Bakmaz kazanırken, 2. Mansiyon ödülüne Ayşegül Öztürk, birincilik mansiyon ödülüne Mustafa Kacokoç sahip oldu. Yarışmada 20 fotoğraf da sergileme ödülüne layık görüldü. Sergileme ödülünü kazanan fotoğrafçıları Ayberk Enez, Ayhan Çınarkök, Ferhat Keskin, Fevzi Saraç, Halil Karabaçak, Levent Bayraktar, Mustafa Kocakoç, Numan Özgür Metin, Nuri Çoban, Selva Atalan, M. Turan Döner, Uğur Özdemir oldu.

Yarışmada seçici kurul tarafından belirlenen birinciye bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL, 3 adet mansiyon ödülüne 250 TL, 20 adet sergileme ödülünü kazanana da 100’er TL para ödülü verildi. Aynı zamanda EFOD desteği ile ilk üç ödül ve üç mansiyon ödül sahibi de EFOD Temel Eğitim Fotoğraf Kursu’na ücretsiz olarak katılabilme olanağına sahip oldu.