Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu ülkeyi cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı kalarak, vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlayarak, hep birlikte payidar kılmak istediklerini, herkesin de hedefinin bu olması gerektiğini söyledi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kurban Bayramı nedeniyle Edirne mahalle muhtarları ile Belediyeye bağlı Protokol Evi’nde bir araya geldi. Muhtarların bayramını kutlayan Gürkan, Kurban Bayramı’nın ülkeye ve tüm insanlığa barış, mutluluk ve sevgi getirmesini diledi. Terör olayları nedeniyle her gün gelen şehit haberlerinin artık son bulmasını dilediğini kaydeden Gürkan, bu ülkede en büyük hedefin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve felsefesine bağlı kalarak, ülkenin bölünmez bütünlüğünü sağlayarak Cumhuriyet’in ilelebet payidar kalmasını sağlamak olduğunu söyledi.
15 Temmuz’da Türk milletinin, vatanın bağımsızlığı söz konusu olduğunda hep birlikte kanını feda etmeye hazır olduğunu gösterdiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bir sürü hain bu güzel ülkeyi, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini bölmek ve parçalamak için canla başla çalışıyorlar. Ama 15 Temmuz’da da görüldü ki, Türk Milleti eğer vatanın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği tehlikedeyse, hiçbir siyasi amaç gözetmeden genç, yaşlı, çocuk, sağcı, solcu demeden, Cumhuriyetimizin varlığı ve bölünmez bütünlüğü için kanını feda etmeye hazır bir millet. Gerçekten biz milletimizle gurur duyuyoruz, bu milletin ferdi olmaktan da onurluyuz” dedi.
Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı da, geleneksel hale gelen bayram buluşmasından dolayı Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.
Protokol Evin’deki toplantıya CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da katıldı.