Edirne’de, yeni açılan bir işyerinde organik ürünler satışı çıkartılıyor. İşyerinin açılışına katılan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, ‘organik’ adı altında satılan her ürünün gerçekten organik olmadığını söyledi.
Edirne’de, yeni açılan bir işyerinde, organik ürünler satışa çıkartılıyor. Açılış törenine katılan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, vatandaşlara uyarılarda bulunarak, her organik adı altında satılan ürünün gerçekten organik olmadığını, bu konu da satış yapan iş yerlerinde gerekli denetleme ve kontrollerini sürdürdüklerini belirtti.
“Organik ürünlerin tescillenmesi önemli”
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, organik ürünlerin tescillenmesinin önemine değinerek, “Organik ürünlerin tescillenmesi önemli her ottan her toraktan topladığın organik olduğu anlamına gelmez onun suyu, ilacı, gübresi vs hepsinin birlikte olması lazım. Yapabileceğimiz bir şey olursa bizler buradayız elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.
“Ev yapımı organik ürünleri vatandaşlarımıza sunuyoruz”
İşletme sahibi Hakan Çakıcı, uzun süredir ailelerinin çeşitli sektörlerde esnaflık yaptıklarını belirterek, “Uzun yıllardır esnaflık yapıyorum. Gözlemlediğim kadarı ile Edirne de bu tarz organik ürünlere pek rastlamak mümkün olmuyor. Bizlerde böyle bir karar alarak ev yapımı organik ürünlerimizi Edirneli vatandaşımıza sunuyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Esnaf ve Sanatlarlar Odası Başkanı Emin İnağ ve Çakıcı Ailesi, kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.