İstanbul ‘Dimitrie Cantemir’ Romen Kültür Merkezi, Edirne Romanya Fahri Konsolosluğu iş birliği ve Edirne Belediyesi’nin destekleriyle Romanya Milli Günü Karpatların Tacı Folklorik Topluluğu’nun gösterisi ile Edirne’de de kutlandı.
Romanya Ulusal Günü nedeniyle Türkiye turnesine çıkan ‘Karpatların Tacı Folklorik Topluluğu’nun ilk gösterisi, İstanbul Romen Kültür Merkezi, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ve Edirne Romanya Fahri Konsolosluğu’nun desteğiyle, Edirne’de sanatseverlerle buluştu.
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Auditorium’da gerçekleşen gösteriye katılan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne’den sonra İstanbul ve Ankara’da da bu gösterinin gerçekleşeceğini belirterek, ‘Karpatların Tacı Folklorik Topluluğu’nun ilk gösterisinin Edirne’de olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Çakır, tüm Romanyalıların ulusal günlerini kutlayarak, gösteri için teşekkür etti.
Karpatların Tacı Folklorik Topluluğu, koreograf Viorel Cioaca tarafından, orkestra ise Dan Lonescu şef eşliğinde, geleneksel müzik enstrümanları ile gerçekleştirdikleri dans gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
(KU-MEF-Y)