Edirne Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği üyeleri, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı oluşturdukları araç konvoyuyla tepki gösterdi.
Olin Kavşağı’nda toplanan Edirne Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği üyeleri araçlarını Türk bayraklarıyla süsledi. Buluştukları kavşakta basın açıklaması yapan dernek üyeleri yaşanan kalkışmaya tepki göstererek, gerektiğinde milletin ve devletin dik durdukları tüm dünyaya gösterdiği vurguladı. Edirne Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Güray Öztürk, “Siyasi tercihleri ve düşünceleri ne olursa olsun meydanlara dökülerek canı pahasına tanklara ve silahlara göğsünü siper eden bu ülkenin demokratik birlik ve beraberliğinin yenilmez ve vazgeçilmez bekçileri olduğunu tüm dünyaya ilan eden aziz milletimizi alkışlıyor, önlerinde saygı ile eğiliyoruz.
Birlik ve beraberliğimizi sınamaya çalışan milletimizin içinde nifak tohumlar, ekmek isteyip hainliği ve kalleşliği kendilerine düstur edinen alçakların 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği kalkışma sonrası milletimiz ve devletimiz gereken cevabı vermiş ve gerektiğinde ülkemizin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine tüm ülke insanının nasıl dik duracağını tüm dünyaya göstermiştir. Edirne Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği olarak bu olaylardan hayatını kaybeden şehitlerimize Cenabı Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, tüm milletimize Baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyoruz” şeklinde konuşu.
Edirne Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Güray Öztürk, sivil toplum örgütü olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de ülkenin, devletin, hükümetin yanında olacaklarını söyledi. Açıklamanın ardından toplanan araçlar polis ekiplerinin de eşliğinde konvoy, Atatürk anıtında önünde sona erdi.