Edirne İpsala Kaymakamlığı tarafından İpsala Belediyesine ait şehir hamamı için hazırlanan “Saraçilyas Hamamı ile Canlanan Tarih” projesinin çalışmalarına başlandı.

2016-2017 yılı Trakya Kalkınma Ajansı küçük ölçekli altyapı destek programı kapsamında İpsala Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve İpsala Belediyesi tarafından Trakya Kalkınma Ajansına sunulan şehir hamamının müzeye dönüştürülmesi projesinin sözleşmesi Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından imzalanmıştı.

Toplam 776 bin 258 TL bütçesi olan projenin sözleşmesini imzalayan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, "Saraçilyas Mahallesinde bulunan Saraçilyas Hamamı aslına uygun olarak restore edilerek müzeye dönüştürülecektir. Bunun içinde hafta sonu çalışmalara başlanmıştır. İpsala’nın artık bir müzesi olacaktır" dedi.

Sosyal medya eleştirilerine cevap verdi

Sosyal medya üzerinden hamam kalması yönündeki eleştirileri cevaplayan Kerman, "3 yıldan beri hamamın işletmeciliğini kira almadan hizmete açılması için çok uğraştım ama herhangi bir işletmeci bulamadık. Her gelen ‘Müşterisi az olur masrafı karşılamaz’ diye geri döndü. Şimdi size soruyorum ‘Hanginiz ayda kaç defa hamama gelirdiniz.’ Hamam kültürü her geçen gün azalıyor. Hiç olmasa tarihimize sahip çıkmak ve kollamak için böyle bir yol seçtik. Hamamın şu andaki durumu içler acısı lütfen bir ziyaret etmenizi rica ediyorum" ifadelerini kullandı.