Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Edirne İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında yapacağı planlı bakım çalışmalarından dolayı yaşanacak elektrik kesintilerine karşı vatandaşları uyardı.
TREDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, “Edirne Şükrüpaşa mahallesinde 06 Ağustos 2016 tarihinde yapılacak çalışmalardan dolayı saat 09.00 ile 12.00 arasında, İlhami Ertem caddesinin Bir Kısmı, Şehit Önder Yağmur caddesi, Şehit Lütfü Küçükyoğurtlu caddesi, Şehit Halis Zeki Caddesi, Cengiz Varnatopu caddesi ve Mehmet Rasim Ertür caddesi ile bu caddelerin arasında kalan sokaklarda kalan yerleşim alanları çalışma süresince enerjisiz kalacaktır” denildi.
Ayrıca, Havsa ilçesinde 07 Ağustos 2016 tarihinde yapılacak olan bakım çalışmaları nedeniyle, Yeni Şehir mahallesinde, Havsa Devlet Hastanesi Tesisleri, Fatih caddesi ile D-100 karayolu arasında kalan Milli Egemenlik caddesi, Kurtbey caddesi, Bağcılar, Şahin, Karadağ, Aşkın, Onur, Gülbahar, Lale ve Aydınlık sokaklarının saat 09.30 ile 13.30 arasında elektriksiz kalacağı bildirildi.
Açıklamada, 07 Ağustos 2016’da saat 09.00 ile 12.00 arasında ise, Edirne Şükrüpaşa mahallesi, Bülent Ecevit Bulvarı, Adalet Kasrı Sokak, Kimyalar, Tabya Sokak ve Abdi İpekçi caddesinin bir kısmının elektriksiz kalacağı ifade edildi.
Öte yandan, TREDAŞ, aboneleri elektrikle çalışan cihazların devreden çıkartılması, yapılacak çalışmaların, programlı elektrik kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde, kesintiden etkilenen yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verilebileceği, jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları, elektrik kesintisi hakkında daha geniş bilgi için Alo 186 Çağrı Merkezi’ne başvurmaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.