Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından her yıl yeni gelen öğrenciler için düzenlenen ‘Beyaz Önlük Töreni’ gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Mümin Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Törende, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültesi’ne birinci sıradan giren Berk Candaş öğrenciler adına gerçekleştirdiği konuşmasında, “İnsanlığa hizmet etmek için beyaz önlüğümü giyerek, hekimlik eğitimime başlıyorum. Hepimizin yolu açık olsun” dedi.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir Beyaz Önlük Töreni tarihçesi hakkında bilgi vererek, başladığı konuşmasında bu yıl tıp fakültesine 243 öğrencinin kaydolduğunu belirterek, “Biz üzerimize düşenin en iyisini yapmak istiyoruz. Bizden önceki yönetimlerimiz eğitim konusunda büyük işler başarmışlar. Biz de her yılımızın bir öncekinden daha iyi olması için çalışacağız. Size Sir William Osler’in ‘Tıp hasta başında öğrenilir, sınıfta değil.’ sözünü ilk ders niteliğinde söylüyorum. Zamanınızı kliniklerde geçirin. Beyaz önlüğünüz çalışmaktan kirlenebilir. Bu sorun değil. Çaresi var. Ama önemli olan yüreğinizi ve zihninizi kirletmemeniz ve aklınızı başkasına teslim etmemenizdir. Tek yol göstericinizin akıl ve bilim olduğunu unutmayın” dedi.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’nin tarihi özelliklerinden ve misyonundan bahsederek, bir eğitim şehri olduğunu vurgulayarak, “Fatih Sultan Mehmet, Edirne’de doğdu ve eğitimini Edirne’de aldı. Fatih’in oğlu 2. Bayezid’in kendi adına yaptırdığı Külliyesi’ni mutlaka gezin. 1488’de başlayan tıp eğitimi 1982 yılında Trakya Üniversitesi’nin kurulmasıyla modern anlamda Edirne’de hayat bulmuştur. Trakya Üniversitesi 35 yıllık geçmişiyle ve son derece iyi yetişmiş dev kadrosuyla muazzam bir güç. Bunun kıymetini bilin. Hekimlik mesleği kutsal bir meslektir. Mesleğinizi iyi öğrenin ve iyi bir hekim olun. Hekimliği maddiyat ve kişisel çıkar için değil insanlığa hizmet için yapın. Mutlaka sorgulayıcı olun, hayallerinizi sınırlamayın. İsteyince her şeyi yapacak güçtesiniz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir; 11. Dönem Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Sedat Üstündağ ve Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu’ya hizmetlerinden dolayı plaket verdi.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Tıp Fakültesi’ne birinci sıradan giren Berk Candaş ile Söylem Toksöz’ün beyaz önlüklerini giydirdi. Ardından Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile törene katılan öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Tören meslek andının okunmasıyla son buldu.