Trakya Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Program düzenlendi.

Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Dekan Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, İl Sağlık Müdür V. Onur Çakar, Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, akademisyenler, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve imkanları hakkında bilgi verdi.

İl Sağlık Müdür Vekili Onur Çakar Tıp Bayramının tarihçesini anlatarak başladığı konuşmasında sağlık çalışanlarının zor şartlar altında, fedakarca, kimi zaman kendini hayatını tehlikeye atarak insanlara hizmet etmeye çalıştığını vurguladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, "Önemli olan önümüzdeki yıllarda hala kutlanacak bir bayram olsun diye neler yapılması gerektiğini planlamak ve hep ilk günkü heyecanla çalışmak. Ancak sağlık alanındaki uygulamalar, hastalar ve hasta yakınlarının tutumları, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet gibi pek çok dış etmenler heyecanınızı etkilememeli. 35 yılını doldurmuş bir tıp eğitim kurumu olarak birinci hedefimiz iyi hekimler yetiştirmektir. Bununla birlikte toplumsal sorumluluklarımızın da olduğunu unutmamalıyız. Eğitim sistemimizin güncellenmesi gerekmektedir. Sorunları en aza indirmek için eğitim programlarımızı arttırmalıyız. Bu amaçla Ulusal Akreditasyon Kuruluna mezuniyet öncesi eğitimimizin akreditasyonu yapılması için başvurduk. İlk akreditasyonumuzu 2018’in başında almayı planlıyoruz" diyerek, tüm sağlık çalışanlarının ve doktor adayı öğrencilerin tıp bayramını kutladı.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cem Uzun da Edirne’nin sağlık kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Trakya Üniversitesinin 2003 yılında kamu üniversiteleri arasında bilimsel eser yayınlama bakımından birinci sırada olduğunu ve üniversitenin büyük bir potansiyeli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Uzun teşhis ve tedavi noktasında ileri bir seviyede olduklarını fakat tıbbi cihaz üretme teknolojisi olarak istenilen seviyede olmadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Uzun "Rektörümüzün kişisel uğraşları ile iki yıl içerisinde pırıl pırıl bir hastaneye kavuşacağız. Teknolojik cihazlar ve teknik alt yapı yenilenerek halkımıza hizmet verecek. Geleceğe dair büyük umut taşıyoruz. Kısa zamanda örnek gösterilen fakülte ve hastane olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Devlet Konservatuvarı müzik grubu müzik dinletisi gerçekleştirdi. Dinletinin ardından gruba Dekan Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir tarafından plaket verildi.

Daha sonra protokol tarafından meslek hayatında 30, 40 ve 50. yılını dolduran Edirne Tabip Odası üyelerine, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliğinden emekli olanlara 25’inci yılını dolduran Tıp Fakültesi öğretim üyelerine ve 2016 yılında emekli olan öğretim üyelerine plaket verildi. Törenin ardından Edirne İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.