Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinlikte antrenör eğitim seminerine Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ismi veridi.
"Recep Gürkan Grassroots ’C’ futbol Antrenör Kursu" Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde yapılan törenle başladı. Törende konuşan Başkan Gürkan, “Şehrime geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki arkadaşlarımın ismimi vererek beni onurlandırdığı bu antrenörlük kursu, hepiniz için çok başarılı geçecektir. Bu kurstan sonra alacağınız belgelerle antrenörlük yaşamınızın çok parlak başarılarla dolu olmasını dilerim” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından düzenlenen "Recep Gürkan Grassroots ’C’ futbol Antrenör Kursu" açılış töreni TÜFAD Edirne Şubesi Başkanı Erdoğan Öztürk ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve diğer misafirlerin yanı sıra farklı illerden gelen 30 futbol antrenör adayının katılımı ile gerçekleşti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikte her yıl düzenledikleri seminer ve açtıkları kurslara, Türk ve bölge futboluna hizmet veren spor sevdalılarının isimlerini verdiklerini belirten Erdoğan Öztürk. "‘İnsanlar yaşarken anılmalı’ sözünün doğruluğuna inandığımız için saygı, vefa ve kadirşinaslık örneğini kendimize ilke edinerek, Türk futbolu ve Edirne futboluna hizmetleri geçen değerli spor adamları ve spor sevdalılarının isimlerine kurs ve seminerler de bir bir yer veriyoruz. Göreve geldiği günden bu yana Edirne sporuna ve futbolcusuna verdiği değerle dikkatleri çeken Başkan Recep Gürkan’a kursumuzun adını vermekten onur duyuyorum" ifadesini kullandı.
Bugüne kadar birden fazla ödüle layık görülen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Futbolu ve diğer branşlarda yapılan çalışmalar için hızlı adımlar atıldığını ve sporu her geçen gün bir adım ileri taşıdıklarını belirtti. Sporda başarılı sonuçlar elde eden kişilerin her anlamda kendilerine yarar sağladıklarına işaret eden Gürkan, “Bir toplumun temel dinamiklerinden biri spordur. Düzgün insan, sadece fiziksel anlamında değil; karakter, tavır, duruş, hayata bakış anlamında da düzgün insan yetiştirmenin en temel yolu spordur. Spor insana sadece zinde tutmakla dinginlik kazandırmakla kalmıyor, centilmenlik ruhuyla ahlaki anlamda bir karakter duruşu da veriyor” dedi.
Program sonunda TÜFAD Edirne Şubesi Başkanı Erdoğan Öztürk, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a plaket takdim etti.