Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 4’üncü düzenlenecek Edirne Kitap Fuarı’nın onur konuğu gazeteci-yazar Uğur Dündar olacak. 07-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Ekmekçizade Ahmet Paşa Kevransaray’ında kitapseverlere ve ünlü yazarlara kapılarını açacak fuar, 90 yazar ve 41 yayınevini ağırlayacak. Edirne’de kültür şöleni düzenleyeceklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "7’den 70’e kitapsever dostlarla bir kez daha buluşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Edirne halkının kültürel ve sanatsal etkinliklerde buluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen Edirne Belediyesi, bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceği kitap fuarını 07-16 Ekim 2016 tarihlerinde düzenleyecek. Recep Gürkan’ın Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar koordinatörlüğünde gerçekleşecek Edirne 4. Kitap Fuarı, 07 Ekim 2016 Saat 17.00’da düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak. Bu yıl ki fuarın onur konuğu gazeteci yazar Uğur Dündar olacak.
Edirne’yi kültür ve sanat şehri yapmak için yola çıktıklarını ve bu hedef doğrultusunda kitap fuarını geleneksel hale getirdiklerine dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kentimizde yaşayan halkımıza ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, etkinlik süresince gerçekleştirilen sergi, panel, söyleşi ve imza günleri ile yayınevleri tarafından yayımlanan eserleri ve bu eserlerin yazarlarını okuyucuları ile buluşturmak için düzenlediğimiz kitap fuarının bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kitaplarla buluşturmak bizim en önemli görevimiz. 3 yıldır gerçekleştirdiğimiz kitap fuarlarına halkımızın yoğun talebiyle karşılaştık. Fuara katılan yazarlarımız ise kentimizden mutlu ayrıldı. Kitap fuarının bu kadar çok ilgi görmesi ise, Edirne’nin kültür düzeyinin ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor" ifadelerini kaydetti.