Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ulaşım ile ilgili zam kararını gazetecilere değerlendirerek, “Yapılan hesaplamalarda girdi maliyetlerinin tümü hesaplandı ve yüzde 9 bir girdi artışı var. Komisyonumuz ve belediye meclisimizde toplamda yüzde 5 buçuk oranında bir zammı uygun gördü” dedi.
Başkan Gürkan, mazotu, lastiği, bakımı gibi girdilerin yüzde 9 oranında bir zam talebi olmasına rağmen komisyonun yaptığı değerlendirmede, "1,25 olan 1,35 oldu, 1,80 olan 1,90 tam biniş 2,5 Lira olarak aynı kaldı, mesafeye göre fiyatlandırmada da yüzde 5 buçuk 6 bandında zam gördü” şeklinde konuştu.
“Hükümet her araç için 600 TL ödenek çıkardı”
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Turgut Terzi ise, “Geçen yıl da zam konusu gündeme gelirken girdiler içerisinde 65 yaşla ilgili sorumlulukları yerine getirmenin ciddi bir yük olduğu söylenmişti. Oysa ki şu anda bizim elimizde bir yönetmelik var ve bu yönetmelik de 6 Ocak 2016 tarihinde çıktı. Dolayısıyla bu yönetmelikle 65 yaş konusunda araçların genel yükünü azaltmak için hükümetimiz bir yönetmelik çıkardı ve o tarihten itibaren belli özelliklerde, yani belli standartların üstünde kalite, konfor ve şartları taşıyan araçların her birine araç başına 600 TL gibi bir ödenek çıkardı. Bununla ilgili olarak da belediyenin vermiş olduğu araç listesinde her ay belediyeye böyle bir parayı aktarmayı taahhüt etti. Bununla ilgili olarak 600 TL’nin araç başına az bir rakam olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.