Edirne Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı sağlık tesislerinde 9 günlük bayram tatili sürecinde toplam 18 bin 590 hastaya tıbbi hizmet verilirken, 108 hastanın da acil ameliyat edildiği bildirildi.
Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi’nden yapılan açıklamada, “Balkanlar’ın sağlık üssü Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nin örnek gösterilen tam donanımlı modern acilinde 9 günlük tatilde 7 bin 757 hastaya cevap verilerek, 64 hastayı da acil ameliyata alarak tıbbi tedavi uygulandı” denildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Tatil yöresiyle öne çıkan Keşan Devlet Hastanesi, sağlık hizmetleri ile de önde olduğunu fedakâr ve profesyonel sağlık hizmeti vererek 9 günlük tatilde 5 bin 955 hastaya cevap vererek kanıtladı. 30 hastayı da acil ameliyat etti. Yöre halkına ve tatilcilere sağlık hizmeti sunan Erikli Semt Polikliniği’nde bin 719 hastaya tıbbi tedavi uygulandı. İlklerin sıkça yaşandığı Uzunköprü Devlet Hastanesi’nde 9 günlük tatil sürecinde 4 bin 241 hastaya cevap verilerek, 14 hastayı da acil ameliyata alarak tıbbi tedavi uygulandı. Sağlıklı Gülüşlerin Merkezi Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 9 günlük bayram tatilinde de 24 saat hizmet verdiği acilinde Edirne ili dışından gelen 69 hasta olmak üzere toplam 637 hastaya sağlık hizmeti sundu.”