Edirne’de medya sektöründe çalışarak ebediyete intikal etmiş gazeteciler adına Trakya Gazeteciler Derneği (TGD) tarafından Darülhadis Camii’nde mevlit okutuldu.
Ramazan ayının ilk gününde öğle namazı öncesi merhum gazeteciler için Darülhadis Camii’nde Mevlid-i Şerif ve dua okuttuklarını belirten TGD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Doğan, “Ebediyete intikal etmiş olan gazeteci meslektaşlarımıza ruhlarına dualarımızı göndermek için mevlit okutuyoruz. Aramızda olmayan tüm gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı ve Darül Hadis Camii İmamı Mahmaut Eroğlu ise, “Ramazan-ı Şerif’in ilk günündeyiz, özel bir zaman dilimindeyiz. 11 ayın sultanı olan, çok önemli yeri olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, içerisinde bin yıldan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran önemli aydayız. İşte bu ayda çok iyi çalışarak bunu değerlendirmemiz gerekir. Bunun ilk adımı olarakta basında emek vermiş, millete sağlıklı haber konusunda gayret etmiş, bu dünyadan ahirete intikal etmiş olan kardeşlerimizi anacağız burada. Onların ruhlarına Fatihalar, Mevlid-i Şerifler okuyup göndereceğiz. Tabi sadece onların değil, şu anda sizler gibi kardeşlerimizin geçmişlerini de unutmayacağız. Memleketimiz ve milletimiz için canlarını seve seve vermiş şehitlerimizi unutmayacağız. Ülkemizin kuruluşundan bugüne kadar gelmiş bütün devlet büyüklerimizi de anarak bugünü böyle değerlendirmiş olacağız inşallah. Daha güzel işler için gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.
Darülhadis Camii İmamı Mahmut Eroğlu tarafından okunan mevlide cemaatle beraber basın mensupları katıldı. Namaz çıkışında cemaate kavala kurabiyesi ikram edildi.