Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 11. Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finali, Kahramanmaraş'taki Abdulhamithan Camisi'nde yapıldı.

 Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce organize edilen yarışmaya bölgelerinde birinci olan 10 hafız katıldı. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Zeki Şener, ramazan ayının hayırlara, berekete ve barışa vesile olmasını diledi.

Din görevlilerinin bilgi ve becerisini geliştirmek amacıyla yarışmayı düzenlediklerini aktaran Şener, Kur'an-ı Kerim ve ezanı vatandaşlarla daha çok buluşturmak istediklerini söyledi.

İl Müftüsü Muhammed Gevher de Kur'an ayı ve ayların en şereflisi ramazanda, yarışma finalinin yapılmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Gevher, Kahramanmaraş'ta her yıl yaklaşık 80 hafız mezun ettiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Başkanlığını Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hilmi Karslı'nın yaptığı seçici kurul, Ali Sarıkaya, Bayram Yılmaz, Davut Kaya ve Ramazan Aran'dan oluştu.

Yarışmada, Samsun bölgesinden İhsan Akoğlu birinci, İstanbul bölgesinden İsa Kırtepe ikinci, Batman bölgesinden Sezai Kızılkaya ise üçüncü oldu.

Dereceye giren hafızların ödüllerinin 1 Ekim'de Ankara'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılış programında verileceği belirtildi.