Çeyrek asır önce kurulan ve bugün 114 ülkenin akademik dünyaya açılan penceresi haline gelen Yakın Doğu Üniversitesi, dünyada ilk kez gerçekleştirilen projeleriyle öğrencilere hem kültürel hem de meslekler arası dirsek teması sağlıyor.
Futbol oynayan robotlar, kara kıtada güneş enerjisiyle çalışarak yarışmalara katılan araçlar ve yapay damarlarla inovasyonda çığır açan çalışmalara uzanan başarı grafiğiyle hız kesmeden yükselen Yakın Doğu Üniversitesi, hem Türkiye’nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin göğsünü kabartmaya devam ediyor. “Adada kıtalı gibi yaşamak” sloganıyla yola çıkan ve 27 bin öğrencisiyle teoriyi pratiğe dönüştürerek genç kuşaklara “üniversiteli” olma hazzı yaşatan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel şimdilerde milyonlarca üniversiteli adayının doğru LYS tercihi yapabilmenin arayışında olduğunu hatırlatarak adayların hedeflerine ulaşmada doğru seçimleri için önemli ayrıntılara dikkat çekti.
“İnsanı öğrenerek dünyayı anlamak”
Üniversite eğitiminin sadece diplomadan ibaret olmadığını dünyayı anlama biçimi olduğunu ifade eden Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, “ Kardeş Cumhuriyet Azerbaycan’dan tutun da Nijerya’ya Afrika’nın Ortadoğu’nun birçok ülkesinden, Kazakistan’dan Kırgızistan’dan birçok ülkeden öğrencimiz var. Kampusları dünyaya açılan pencere olarak tarif ediyoruz. Kampus üniversiteleri şehir üniversitelerinden çok farklıdır. Kültürleri, dünyayı öğrenirsiniz empati kurmayı öğrenirsiniz. İnsanı öğrenir, network kurarak geleceğinizi daha insanı anlayarak dünyayı bilerek kurma şansı yakalarsınız. Kültürler arası iletişimi ve meslekler arası empati kurmayı esas edindik. Yani bir mühendis, sağlıkçının nasıl düşündüğünü, bir mimarın, uçuk yaşayan güzel sanatlar öğrencisinin, hukukçunun kitaplar arasında geçen ömrünü öğrenebilmesi için geniş dallarda eğitim veriyoruz. Bunu da fakülteleri birçok projelerde birçok ortak derslerde seçmeli derslerde iç içe sokmaya çalıştık ki kültürler arası zenginleşmenin yanı sıra meslekler arası dirsek temasını sağlamak istedik. Genç kardeşlerime ilk tavsiyem kampus üniversitelerini seçsinler. Araştıran projeleri olan üniversiteleri tercih etsinler” dedi.