Hakkâri’de 'Yalnız değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi Projesi' kapsamında 12 şehidin çocuğuna dizüstü ve tablet bilgisayar hediye edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesince yürütülen ve finansmanını Halk Bankasının üstlendiği 'Yalnız değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi Projesi' kapsamında Hakkâri Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Vali Yakup Canbolat, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Halk Bankası Hakkâri Şubesi Müdürü Fettullah Kaya, şehit aileleri ve çocukları katıldı.

Törende konuşan Vali Canbolat, "Yalnız değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi Projesi" kapsamında 12 şehit ailesinin 17-22 yaş arasındaki çocuklarına 21 adet dizüstü bilgisayar ve 0-16 yaş arasındaki çocuklarına da 10 adet tablet bilgisayar takdim etmek üzere bir arada bulunduklarını söyledi. Vali Canbolat, "Şunu bilmemiz gerekiyor ki vatanımız memleketimiz bugünlerde zor günlerden geçiyor. Memleketin ve bayrağın birliğinin, bütünlüğünün kıymetini hepimizin bilmesi gerekiyor. Sizler ve sizlerin büyükleri bu vatana canlarını verdiler, kanlarını verdiler. Onlara biz minnettarız. Şehit olanları rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Onları bugün anmak bizim için temel görevlerden bir tanesidir. Onların yakınlarını ve gazilerimizi her zaman hatırlamak, destek olmak ve onların sorunlarını çözmek bizim temel görevlerimizden bir tanesidir. Bu kapsamda ben hepinize hoş geldiniz diyorum." dedi.

Vali Canbolat, daha sonra beraberindekilerle birlikte şehit ailelerinin çocuklarına dizüstü ve tablet bilgisayarlarını dağıttı.