CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, siyasi iktidarın, 12 yıl süresince Milli Eğitim'in gen yapısını değiştirerek, yaz boz tahtasına çevirdiğini söyledi.

12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 5 defa Milli Eğitim Bakanı değiştiğini, her bakanın kendisine göre şekillendirme yaparak genç neslin geleceğine ipotek koyduklarını belirten Öztürk, iktidarında, eğitimi yaz boz tahtasına çevirdiklerini artık son zamanlarda kendilerinin açıkça söylediklerini kaydetti.

Siyasi iktidarın, yargıdan sonra eğitimi de kuşatma altına aldığını belirten Öztürk, eğitimde, cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşması ve ötekileştirilmesinin bu hükümet döneminde olduğunu, okul müdürlerini ehil olana değil, kendilerine itaat edecekleri atadıklarını ifade etti.

İktidarın, milli eğitimde kendisi gibi düşünmeyen herkesi ötekileştirerek etkisiz hale getirdiğini ileri süren Öztürk, "Bu iktidar, başka alanlarda olduğu gibi eğitim ve öğretimde yaz boz tahtasına çevirdi. Çocuklarımızın gelecekleri yaz tahtasına çevrilen eğitim anlayışıyla gelecekleri karartıldı. Her gelen bakan kendisine göre keyfi uygulamalara imza attı. Eğitim sistemimizin milliliği kalmadı. Bilimsel ve laik eğitim sistemimiz yerle bir edildi." diye konuştu.

İktidarın, okul müdürlerinden sonra siyasi kıyımları müdür yardımcıları ve öğretmenlerde yapacağının altını çizen Öztürk, bu iktidar döneminde sürgünün adının rotasyon olduğunu kaydetti.

7 Haziran seçimlerinin, eğitimi yaz boz tahtasına çeviren AK Parti iktidarından kurtulmak için tarihi bir fırsat olduğunu belirten Öztürk, belki de seçmenin kendi hür iradesiyle oy kullanacağı son seçim olacağı için 4 ay sonra yapılacak olan seçimin tarihi öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.