Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan 17. Besni Eğitim Bayramı kutlamaları başladı. 3 gün sürecek kutlamaların ilk günü kortej yürüyüşüyle başladı.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Doğan, 17. Besni Eğitim Bayramı'nı yaşanan terör olaylarından dolayı buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, “Vakfımızın kuruluş amacı hayatımızın her alanında eğitim eksikliğinin giderilmesine katkıda bulunmaktır." dedi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya ve Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nın Eğitim Bayramı ile ilgili yapmış oldukları kısa açıklamanın ardından söz alan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan Besni Eğitim Bayramını bu yıl buruk bir şekilde kutluyoruz. Besni Eğitim Bayramı'nın ülkemize, ilimize ve Besni ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. En önemli, en esaslı nokta eğitim meselesidir. ”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, 17. Besni Eğitim Bayramı etkinlikleri kapsamında Merinos Holding’in katkılarıyla yapılan ve Besni ilçesine ait yöresel eşyaların yer aldığı müzenin açılışını yaptı.