İstanbul Valiliği, okulların bugün açık olduğunu ancak kaymakamların ilçeleri için tatil kararı verebileceğini açıkladı. Açıklamayla veli ve öğrenciler ilçelerindeki durumu öğrenme telaşına girdi. Gece boyunca ilçelerden tatil duyuruları geldi. Bazı veliler ise oturdukları ilçede kardan dolayı eğitimin tatil edildiğini, okulun bulunduğu bölgedeyse okulların açık olduğunu belirtip karara isyan etti.
SİBİRYA üzerinden gelen karlı hava nedeniyle 2 gündür okulların tatil olduğu İstanbul’da valilik dün, Twitter hesabından bugün için eğitime devam edileceğini duyurdu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, ilçelerde kararı kaymakamların vereceğini açıkladı. Valilik “İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı etkisini kaybetmekte olduğundan yarın (cuma günü) eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak ilçelerimize yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarının mevcut durumuna göre eğitim ve öğretime devam edilmemesi hususunda karar, ilçe kaymakamlıklarımızın yetkisine bırakılmıştır” açıklaması yaptı. Bunun üzerine Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çekmeköy, Esenyurt, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi.

İNTERNET SİTELERİNDE YOĞUNLUK 
Valiliğin kararından sonra, veliler ve öğrenciler kaymakamlıkların internet sitelerine yüklenince, sitelere uzun süre erişim sağlanamadı. Bazı veliler, kararın kaymakamlıklara bırakılmasını eleştirerek, oturdukları ilçede sokakların hâlâ karla kaplı olduğunu, ancak çocuklarının eğitim gördüğü okulun açık olacağını söyledi. Çoğu kaymakam, Twitter veya Facebook hesabı üzerinden tatil kararını açıkladı. Bazı belediyeler de kaymakamlıklara vatandaşlara ulaşmada yardımcı oldu.

ESKİŞEHİR'DE İLK VE ORTA DERECELİ OKULLAR TATİL
Eskişehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tatil olan ilk ve orta dereceli okullar, aynı sebeple bugün de tatil edildi.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat 2015 Cuma günü 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Ayrıca açıklamada, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle, okulların tatil edildiği ilçelerde bulunan kamu görevlisi engelliler ve kamu kuruluşlarında çalışan hamile personelin ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı kaydedildi.
SAKARYA'DA DEVAM EDEN YAĞIŞ TATİL GETİRDİ
Sakarya Valiliği, bölgedeki kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi, ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün için de tatil edilmesi kararı aldı. İki gündür okulların tatul olduğu Sakarya'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim, 23 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

TOKAT'TA İL GENELİNDE OKULLAR TATİL

TOKAT’ta etkili olan kar yağışı sonrası okullar il genelinde bugün de tatil edildi.

Tokat’ta etkili olan kar yağışı sonrası ilk ve orta dereceli okullar bugün için 1 gün tatil edilirken, yağışın devam etmesi nedeni ile tatil uzatıldı. Tokat Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Meteoroloji verilerine göre soğuk, kar yağışı, don ve buzlanma ihtimalinin ulaşımda aksaklıklara neden olacağı beklentisi nedeni ile 20 Şubat Cumu günü de okulların tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. İl genelinde 298 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

KARAMAN

KARAMAN 'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde yarın 20 Şubat cuma günü okullar tatil edildi.

Kentte 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. 

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle, kent merkezindeki okullarda eğitime 1 gün (Cuma günü) ara verildiği bildirildi.

Öte yandan Karaman Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.