2006'da dünyanın en uzun insanı olan Xi Shun kollarını kullanarak hangi türden iki hayvanın midesinden plastik maddeler çıkarmıştır

A. Aslan

B. Yunus

C. Timsah

D. Piton

Dünyanın en uzun kollarıyla 2 yunusu kurtardı

Dünyanın en uzun boylu adamı Bao Xishun, normal insanlarınkinden uzun olan kollarının yardımıyla, Çin'de bir akvaryumda yaşayan 2 yunusun yaşamını kurtardı.

Çin Resmi Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, ülkenin kuzeydoğusundaki Fushun'daki bir akvaryumda beslenen 2 yunusun yaşamı, yuttukları plastik parçalar nedeniyle tehlikeye girdi.

Doktorlar, yunusların ağzından soktukları çeşitli gereçleri kullanarak midedeki plastik parçalarını çıkarmaya çalıştılar, ancak bir türlü başarılı olamadılar. Normal insanların kol uzunluğu da hayvanların midesine ulaşmaya yetmedi.

Bunun üzerine dünyanın yaşayan en uzun boylu adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 2.36 metre boyundaki Bao Xishun'dan yardım istendi.

55 yaşındaki Bao Xishun, yerel televizyonlarda da yayınlanan operasyonda, çok sayıda yardımcının sıkıca tuttuğu yunusların midesine 1.06 metre uzunluktaki kolunu sokarak plastik parçalarını çıkarmayı başardı.

Yunusların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.