Kırşehir İl Müftülüğü tarafından organize edilen, Yaz Kur’an Kursları açılış programı Ahi Evran Camii önünde yapıldı.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Mehmet Şahin, Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şubesi Müdürü İsmail Koç, il merkezinde görev yapan İmam-Hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri, yaz Kur’an kursuna kayıt yaptıran öğrenciler ile velilerinin katılımıyla yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Şahin, iki ay sürecek olan eğitim-öğretimde öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verileceğini belirterek, Yaz Kur’an Kurslarının çocuklarımızın dini eğitim alabilmesi için bir fırsat olduğunu ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Şahin, “Din Görevlileri Yaz Kur’an Kurslarına gelen öğrencilere Kur’an eğitiminin yanı sıra dini bilgiler, hadis ezberleme, kitap okuma, oyun, sportif faaliyetler ve benzeri etkinliklerle kursların bir tatil havasında geçmesini sağlayacak. Sevgili öğrenciler, sizler de öğrendiğiniz bilgileri hayatınızda uygulayacaksınız. Sadece yaz döneminde değil, her zaman cami ve hocanız ile irtibat içinde olunuz. Sevgili veliler, sizler de çocuklarınızı kurslara göndermekle onlar için en iyi kararı verdiniz. Çocuklarınızın geleceği için yatırım yapmış oldunuz. Çocuklarınızın aldığı eğitimin takipçisi olun. Sevgili hocalarım Peygamberimizin (A.S) “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız; sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz” hadisi her zaman düsturunuz olsun. 2015 yılı Yaz Kur’an Kursları'nın hayırlı olmasını diliyorum ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

Programın sonunda öğrencilere İl Müftüsü Şahin tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye olarak verildi.