Bafra Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde Kızılırmak ilk-orta okulu koordinatörlüğünde hazırlanan “Misafir Geldik” projesi kapsamında 23 Nisan Çocuk Şenliği programı yapıldı.

Bafra merkezine 70-80 km uzaklıkta okuyan öğrenciler ile şehir merkezindeki okullardan birleştirilmiş öğrenciler için bir dizi etkinlik yapıldı. Toplamda 200 öğrenci 23 Nisan Çocuk Şenliğini bir coşku içerisinde hep beraber yaşadılar. Çetinkaya YİBO'da öğlen yemeği ile program başladı. Akabinde otobüslerle çocuklar bir şehir turu yaparak Belediye Kültür Merkezi'ne geldiler. Buradaki programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, okulların öğretmen ve müdürleri, ayrıca 200 öğrenci katıldı.

Günle ilgili konuşma yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, ’’Sevgili çocuklar bugün sizin için farklı bir gün, bugün sizin için son derece anlamlı bir gün. Dünyada çocuk bayramını kutlayan tek ülkeyiz. Onun için bugünü bize armağan eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’e sonsuz saygılarımızla teşekkürlerimizi gönderelim. Sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Gözümüzü, yüzümüzü nasıl koruyorsak, sizleri de öyle koruyacağız ve gelecek makamları sizlere bırakacağız. Doğruluktan ayrılmayın, annenizi, babanızı, öğretmenlerinizi üzmeyin, derslerinizi ihmal etmeyin.’’ dedi.

Belediye Kültür Merkezi'nde hediyeler verildikten sonra müzeyi gezen öğrenciler, ardından Kuşçular Mahallesi'nde Bafra Havacılık Derneği tarafından düzenlenen model maket uçak gösterilerini izledi. Daha sonra vedalaşan öğrenciler okullarına döndü.