Alfabenin ortasında hangi harf vardır? Türkçe alfabenin 15. harfi hangisidir? 29 harfli Türkçe alfabenin tam ortasındaki harf hangisidir? 

A, B, C, Ç, D, E, F, G, Ğ, H, I, İ, J, K, L, M, N, O, Ö, P, R, S, Ş, T, U, Ü, Y, Z

Türkçe dilini öğrenmenin ilk adımı alfabedir. Türkçe alfabede 29 harf vardır. Türk alfabesi, Türk diline özgü sesler ve harfler barındırır. 

Türkçe Karakterler

Türkçe alfabesine özgü olan 5 adet harf/karakter vardır. Ayrıca büyük "i" ve küçük "ı" harfleride türkçeye özgüdür. 

Ğ harfi

Ğ harfi Türkçe alfabesine özel bir karakterdir. Fakat Türkçe'de hiçbir kelime Ğ ile başlayamaz. Sadece kelimelerin içinde veya sonunda kullanılır. Ğ hariç Türkçe karakterlerin tümü kelimelerin başında, içinde veya sonunda kullanılabilir.

Ğ harfi "i" veya "e" harflerinden sonra gelirse "y" gibi söylenir. Örnek olarak: Eğitim, Eğik

İki "e" veya "i" arasına geldiğinde "ğ", "y" gibi söylenebilir veya öncesinde gelen sesli harfi uzatır. Örnek olarak: Eğik, Değer

Söylenirken kendinisinden önce gelen sesli harfi uzatır aynı zamanda sessiz şekilde de okunabilir.

Örnekleri dinlediğinizde, söylenişlerin arasındaki benzerliği fark edeceksiniz.

Ağaç, aaaç  

Yağ,  yaaa 

Fotoğraf, fotooraf 

Türkçe'ye dair birkaç ipucu:

Türkçe'yi yeni öğreniyor da olsanız günlük hayatınızda konuşmaya çekinmeyin. Türk halkı her zaman Türkçe'yi yeni öğrenen kişileri ve konuşmaya çalışanları sempatik bulmuştur. 

Bazı kelimeleri tam anlamıyla söylemek her ne kadar zor görünsede denemeye devam edin. Ana dili türkçe olan birisinden bu kelimeleri duymak, söylemenizi kolaylaştıracaktır. Öğretmenlerimiz bu konuda size yardım etmek için her zaman hazırlar.

Özet:

Bu sayfada Türkçe alfabeyi, Türkçe karakterleri ve özellikierini örneklerin yardımıyla öğrendik. Artık Türkçe karakterleri kullanmaktan çekinmeden konuşabilirsiniz!