Samsun Feza Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Feza Berk Koleji ilkokul 3. sınıf öğrencileri hava tahminlerinin nasıl yapıldığını bizzat yerinde görmek ve incelemek amacıyla Samsun Meteoroloji Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Öğretmenleri nezaretinde ziyaretlerini gerçekleştiren Fezalı minikler bahar mevsimine girilen günlerde hava tahminleri ve meteorolojik olaylar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Pür dikkat anlatılanları dinleyen minikler daha sonra görsel olarak hava tahmininin nasıl yapıldığı konusunda müdürlüğün bahçesinde bulunan cihazları inceledi. Yetkililer tarafından rüzgâr ölçer, yönler, termometre, yağmurölçer ve yazıcısı, buharlaşmayı ölçen tüp araçları ve balonlar hakkında bilgiler alan minikler günlük hava sıcaklığı ölçerek, sıcaklığın kaç derece olduğuna bakmayı da ihmal etmedi.

Fen bilimleri derslerinin konusuyla ilgili alanlarda uygulamalı olarak öğretilmesinin önemini vurgulayan Feza Berk öğretmeni Adem Göçel, “3. sınıflarımızda bu sene fen ve teknoloji dersimiz var. Çocuklarımızın derste öğrendikleri konuların kalıcı olmalarını sağlamak ve çocuklarımızın bilime olan meraklarını yerinde gidermek suretiyle bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Samsun Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.