Birinci ve beşinci sınıf 11-15 Eylül 2017 okula uyum haftası programının ayrıntıları belli oldu. Beşinci sınıflar 11 Eylül Pazartesi günü okula başlayacak mı? Beşlinci sınıflar 11 Eylül 15 Eylül arası uyum haftası programına katılacaklar iddiası doğru mu? Beşinci sınıflar derslere okula ne zaman başlayacak? Ayrıntılar haberimizde.

irinci ve beşinci sınıf 11-15 Eylül 2017 okula uyum haftası programı

Yeni eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 tarihinde Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi öğrencileri, ilkokul birinci sınıflarla ortaokul beşinci sınıfların okula uyum sürecinde kolaylık olması adına 11-15 Eylül 2017 tarihlerinde uyum haftası çalışmaları yapılacak. MEB okula uyum haftası program örneklerini yayınladı.

11-15 EYLÜL 2017 OKULA UYUM HAFTASI

11 Eylül pazartesi gününden 15 Eylül cuma gününe kadar olacak uyum haftasında aile ortamından çıkarak ilk defa okula başlayacak olan okul öncesi öğrencileri ile birinci sınıflar uyum haftasında okula alışacaklar. İlkokulu bitirerek ortaokula başlayacak olan 5.sınıflar da yeni bir okul ortamında zorluk çekmemeleri adına uyum haftası çalışmalarına katılacaklar. Öğrencilerin kaygılarını azaltmak, okulu sevdirmek, okul ortamını tanıtmak amacı ile 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren okulların açılması tarihinden bir hafta öncesi süreç uyum haftası olarak belirlenmiştir.

OKULA UYUM HAFTASI PROGRAM KILAVUZU

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda 2018-2018 eğitim öğretim yılı okula uyum haftası program kılavuzu ile uyum haftası program örneklerine yer verilmiştir. Uyum haftasında öğrenci-öğretmen-veli arasında tanışma etkinlikleri düzenlenecek, öğrencinin okul ile arkadaşlarını tanıması etkinlikler yapılacak.