TEMSEN (Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri sendikası) tarafından her yıl farklı bir Üniversiteyle işbirliği içerisinde düzenlenen Uluslararası Katılımlı Eğitim Denetimi Kongresin 5. 6-8 Haziran 2013 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde yapılacak, bu kapsamda yurt içinden ve yurt dışından birçok bilim adamının kongreye katılacağı, kongrede eğitim ve denetiminin bilimsel alanda gelişmesi ve uluslararası alanda bu konuda bir norm geliştirilmesi konusunda çalışmalar gerçekleştirilecek.

  Eğitim denetimi kongresi ile ilgili olarak TEMSEN tarafından  Seyir Terasında düzenlenen Yemekli toplantıya Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEMSEN)  Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet PINARDAĞ, üyeler Y. Ziya ACUN, Nermin TAŞÇIOĞLU,  milli eğitim müfettişleri ve Kongre paydaşı Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Niyazi CAN, Doç. Dr. Mahmut SAĞIR, Doç Dr. İzzet DÖŞ, il Milli Eğitim müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Mehmet GÜLER ve Başkan Yardımcısı Yakup ARSLAN, TEMSEN Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf DARCAN, üyeleri Akif KÖSE ve Numan ÇELİK ile ilimizde görev yapan diğer İl Eğitim Denetmenleri ile emekli  İl Eğitim Denetmeni Orhan TOPAL'ın  katıldı.

Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Niyazi CAN, konuşmasında;  müfettişlerin birlik ve beraberliklerini, çalışma aşk ve şeklerini görünce duygulandığını ve tebrik ettiğini, MEB'de geçen öğretmenlik ve yöneticilik günlerinden beri heyecanını taşımaya çalıştığını, Üniversitede Profesör olmasına rağmen çocuklara ben üniversitede öğretmenim dediğini, öğretmen ve müfettişler arasındaki iletişimin içtenlik ve samimiyete dayalı olmasına inandığını, öğretmenlere özveri ile kılavuzluk danışmanlık yapmalarından dolayı müfettişleri kutladığını,

Sadece Üniversite de değil Kahramanmaraş'ın eğitimdeki yerinden de sorumlu olduklarını, bir talep olması halinde Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarına koştuklarını, müfettişlerin Yüksek lisans ve doktora gibi akademik çalışmalarına baş vurmaları durumunda da pozitif ayrımcılık yapacaklarını, müfettişlerin müthiş bir tecrübelerinin olduğunu, müfettişlerin bu tecrübelerinden üniversite olarak faydalanacaklarını, teorik olarak da müfettişlere fayda sağlayacaklarını, Eğitim Yönetiminde Doktora Programının başlattıklarını, yüksek lisans ve doktora imkanlarından müfettişlerin yararlanmalarını istediklerini,

TEMSEN yönetimini misafir ettiklerini, Türkiye ”˜de 4. Muğla'da yapılan Eğitim Denetimi Kongresinin 5.'sini Kahramanmaraş'a aldıklarını,Bundan dolayı TEMSEN'e teşekkür ettiğini, bunun Kahramanmaraş'ta bir ilk olacağını, 6-8 Haziranda Uluslar arası Katılımlı Eğitim Denetimi Kongresinin yapılacağını, bugün TEMSEN (Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası) ile protokol imzaladıklarını belirtti.

TEMSEN Genel Başkanı Mehmet PINARDAĞ;   Sayın Valimiz Şükrü KOCATEPE ve  Belediye Başkan V. Cevdet KABAKÇI'YI bilgilendirdiklerini, müfettişlerin de desteğini alarak en iyi bir şekilde bu kongrenin yapılmasının, Kahramanmaraş'ımıza, Üniversitemiz ve ve tüm eğitim camiamıza hayırlı ve uğurlu olması dileği temennilerinde bulunarak,   Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile ortaklaşa yapılacak olan 5. Uluslar arası Katılımlı Eğitim Denetimi Kongresinin çok önemli olduğu, çünkü Uluslar arası düzeyde gelecek olan akademisyenlerin kendi ülkelerinde eğitim ve eğitim denetimi konularında paylaşımlarda bulunacaklarını, ayrıca  Türkiye'mizin tüm üniversitlerinden Prof Düzeyinde oluşturulan Bilim Kurulu Üyelerinin belirleyecekleri bilimsel çalışmalarını sunmak üzere,   her düzeyde öğretim üyeleri başta olmak üzere yaklaşık üç yüz akademisyenin yanı sıra yine yurdumuzun her yerinden TEMSEN il temsilcileri ile il eğitim denetmenleri ile bilimsel çalışma yapan il eğitim denetmenleri yaptıkları bilimsel çalışmalarını sunmak üzere akademisyenler, doktora ve yükseklisans öğrencileri, eğitim yöneticileri ve öğretmenler ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile MEB yetkililerinin de  geleceğini, bu çalışmaların kongrenin üç dört gün süreceğini,  bu süre zarfında ayrıca Kahramanmaraşımızın başta tarihi yerleri olmak üzere doğal güzelliklerinin de gezilip görüleceğini ve buradan ayrılanların Kahranmaraşı ve Üniversitesi gittikleri yerlerde gördüklerini ve yapılan çalışmaları aktaracaklarını belirtti. Kongre bitiminde de sunulan tüm akademik çalışmaların ise bir kitap haline getirilerek eğitim ve eğitim denetimi alanında yararlanılmak üzere dağıtımı yapılacağını belirtti.